Innovation

BOSTAD

TRYGGARE BADRUM MED BORRFRIA PRODUKTER

Våtutrymmen och kök är av naturliga skäl extra utsatta för fuktskador och varje år uppstår skador för 10 miljarder kronor. Ett sätt att undvika problem är att borra få hål på våtrumsytor. Det vet Michael Thorell. Han driver Design4Bath, ett företag som är specialiserat på borrfria badrumsprodukter och lösningar.

– När man designar badrum så gör våtrumsexperterna fina tätskikt. Men de följande rörinstallationerna med blandare, rörklammer, duschset o.s.v. innebär ofta att att man måste skruva rakt igenom tätskiktet. Om man då istället på ett stabilt och hållbart sätt kan limma upp komponenterna så slipper man de där hålen helt enkelt, säger han.

En lösning för just det är Design4Baths montagebrickor. Dessa fästs med ett premiumlim på väggytan. Blandare kan sedan skruvas fast direkt i brickan.

– I snitt finns det 50 borrhål i ett badrum. Varje borrtillfälle medför risker – vatten kan läcka in i hålet och orsaka våtrumsskador, borrningen kan gå in i en elledning eller i ett vattenrör och därmed ge upphov till svårlagade läckage. Med limfästa lösningar reduceras dessa risker avsevärt. Eftersom våtutrymmen är särskilt utsatta miljöer krävs pålitliga limmer som är beständiga och tål fukt.

– Vi jobbar enbart med nästa generations hybridlimmer som håller i minst 25 år. Dessutom härdas våra limmer av just fukt – vilket gör dem extra lämpliga för badrum och kök, säger Michael Thorell.

Förutom de borrfria lösningarna för rörinstallationer har Design4Bath flera egendesignade badrumstillbehör lämpade just för limning.

– Vi har bland annat en hel serie med borrfria krokar och toapappershållare särskilt framtagna för flerfamiljshus. Vi har också olika innovativa lösningar för förvaring, till exempel hyllor som enkelt limmas upp i dusch eller i anslutning till badkaret. De är riktiga storsäljare.

Har ni några nyheter?

– Vi har nyligen börjat sälja en limprodukt som heter i.UNIVERSAL + (Plus). Detta och ett av våra andra limmer, i.CRYSTAL, finns i smidig och smart limtub med gaspatron där man slipper limpistolen och där man dessutom själv kan ställa in hastigheten på limmets flöde. På så sätt blir det möjligt att jobba med en hand för applicering och en hand ledig, säger Michael Thorell.

Läs gärna mer på:

www.design4bath.se

Share This Post :