Innovation

BOSTAD

DE RENOVERAR TAK SOM GER DITT HUS RÄTTSKYDD

Familjeföretaget DM TAK AB har sedan 2001 etablerat sig som ett av Stockholms mest hyllade takföretag. En av framgångsfaktorerna är kontinuerlig kompetenshöjning och vidareutbildning.

– Vi håller oss hela tiden uppdaterade med de senaste teknikerna och metoderna för att säkerställa att vi utför jobben med högsta kvalitet, säger Vanessa Frykman, som äger och driver DM TAK tillsammans med maken David. Både fastighetsägare och privata villaägare vänder sig till DM TAK. När det gäller villamarknaden är det bifirman Villatakspecialisten som anlitas. Men oavsett fastighetstyp så är takets funktion extremt viktig och eftersom det ska skydda huset från fukt och väder och annat slitage är det också extremt viktigt att taket monteras på ett korrekt sätt.

– Många av våra uppdrag går ut på att vi helt enkelt fixar bristfälliga tak, säger Vanessa Frykman, och fortsätter:

– För en fastighetsägare kan det ta lång tid innan man faktiskt upptäcker att taket är felaktigt utfört, framförallt om man har en råvind som man kanske inte går upp i så ofta. Om taket då läcker in vatten under en lång tid så uppstår fuktskador som kan bli riktigt kostsamma. DM TAK har också medverkat som experter i TV4-programmet Fuskbyggarna. Där får familjer som blivit lurade av oärliga hantverkare hjälp med att färdigställa byggprojekten.

– Där hjälpte vi en familj som fått ett tak omlagt på ett felaktigt sätt. Tyvärr är det ett vanligt fenomen i vår bransch. Det är extremt lätt att starta ett företag utan att ha rätt kompetens och dessvärre är det privatpersoner som drabbas i slutändan.

DM TAK har utsetts till Gasellföretag tre gånger och dessutom har verksamheten fått olika pris. Förra året tilldelades de utmärkelsen “King of Roofs” från Monier.

– Vi har blivit väldigt duktiga på att profilera oss och vi är angelägna om att vara professionella i allt vi gör. Det innebär bland annat att vi gärna delar med oss av vår kunskap till våra kunder så att de ska få ännu bättre förståelse för hur viktigt det är med korrekt takläggning och hur man gör för att underhålla sitt tak på bästa sätt. Samtidigt är vi också noggranna med att få feedback från våra kunder och vi skickar alltid ut enkäter för att få synpunkter på jobben vi har gjort, säger Vanessa Frykman.

Hur ser framtiden ut?

– Just nu har vi stort fokus på att skapa en utbildning för takläggare och vi är i kontakt med Komvux för att se hur vi kan utveckla nya utbildningsmöjligheter. För närvarande finns det en stor brist på kompetens och det är något som vi vill vara med att få bukt med – samtidigt som det blir en åtgärd för att bekämpa arbetslöshet. Vi har också startat ett separat bolag som kommer stå för utbildning av takläggare som heter Svenska Takskolan.

Vill man lära sig mer om vad DM TAK och Villatakspecialisten kan erbjuda är det all idé att besöka Hem- och Villamässan 12–15 oktober och Bostadrättsmässan 17–18 november. Båda i Stockholm.

– Vi kommer vara på plats och föreläsa om tak och takläggning, säger Vanessa Frykman.

Läs gärna mer på www.dmtak.se

Share This Post :