Innovation

BOSTAD

SIGNUM BYGGER MODERNA PÄRLOR OCH VACKRA LANDMÄRKEN

Kunden är allt, vi ska inte bara leva upp till förväntningarna, vi ska försöka överträffa dem. Det säger Fredrik Thunell, marknadschef och tillsammans med sin pappa ägare av Signum Fastigheter. Insikt och erfarenhet som de båda har efter att i många år drivit tre Ica-butiker.

För fyra år sedan bestämde de sig för att ta steget till en ny bransch.

– Pappa Ola hade flyttat till Stockholm och köpt en tomt där de skulle bygga sitt nya hus. I samband med det egna husbygget i Svinninge utanför Vaxholm kom pappa i kontakt med en byggfirma som han blev mycket imponerad av.

De hade rent och snyggt kring sig, höll tiderna och kalkylerna och var mycket kundorienterade. Så småningom skapades fastighetsbolaget Signum med Ola och Fredrik Thunell som delägare tillsammans med byggbolaget LMR bygg, det företag som byggde Olas hus.

VD:n för byggbolaget var intresserad av att ta steget från att bygga villor till att äga flerbostadshus.

– I det bolaget fanns då cirka 60 anställda och en gedigen kunskap om produktion. Pappa och jag tog beslutet att sälja de butiker vi hade och satsade på det som idag är Signum Fastigheter.

Åhusen i Trosa, är idag ett av Signums byggprojekt. Det är 47 bostäder i en romantisk och idyllisk miljö.

– Vi har valt att fokusera på projekt som är lite större än de små och mindre än de riktigt stora. Vi vill att våra bostäder ska ses som moderna pärlor, vackra landmärken. Det är fantastiskt kul att kunna påverka stadsbilden på ett positivt sätt, säger Fredrik Thunell. Åhusen, som är ritade av Pawiark och White Lilja arkitekter kommer att stå inflyttningsklara 2019.

Precis som i matbutiken så handlar det om att skapa känslor, våra fastigheter ska förmedla känslan; här vill jag bo. Vi bygger hem med hög kvalitet, tanken är ju att de ska stå där i minst 100 år. Signum Fastigheter står inför en kraftig expansion med målet att fördubbla omsättningen varje år de kommande åren.

“Vi bygger hem med hög kvalitet, tanken är ju att de ska stå där i minst 100 år”

Läs gärna mer på www.signumfastigheter.se

Share This Post :