Innovation

BOSTAD

INNOVATIVA LÖSNINGAR FÖREBYGGER VATTENSKADOR

 

Köket är det rum i huset som löper störst risk att drabbas av vattenskador. Det vet man p. Tollco, ett företag som utvecklar innovativa vattenskadeförebyggande produkter inom det egna konceptet Vattensäkert Kök.

– Vår ambition är att man ska kunna vända sig till oss med allt som har med vattenskador att göra, säger Clas Olsson, Marknad- och försäljningschef Tollco AB. Tänker man på vattenskador så är det kanske badrum och tvättstugor som man tror är mest utsatta. Men faktum är att köket, med sina många vattenanslutningar och brist på fuktskydd, drabbas i större utsträckning.

– Idag är det till exempel vanligt att man har parkettgolv i köket och köket är dessutom ofta byggt i anslutning till hall och vardagsrum vilket gör att potentiella vattenskador kan bli väldigt omfattande. Under årens lopp har Tollco hängivit sig åt omfattande produktutveckling och har idag ett stort utbud av smarta lösningar.

– Våra läckageskydd är framtagna för kylskåp, diskmaskiner och andra vitvaror. De gör så att vatten som läcker undertill och bakom maskinerna leds fram och på så sätt bli synligt. Vattenskador uppstår nämligen vanligast långsamt och det kan ta lång tid innan man upptäcker dem. Förutom att de blir kostsamma att åtgärda kan fukten också ge upphov till mögelskador som kan ha en dålig hälsopåverkan. En annan smart lösning är WaterFuse, en vattenfelsbrytare som själv känner av om det uppstår en läcka och automatiskt stänger av vattenflödet lokalt eller centralt. Waterfuse finns i en mängd olika lösningar för, Villa, kök, offentliga miljö, lägenhet, stuga samt kundspecifika lösningar.

– Waterfuse kompletteras av DropStop som är ett enklare larmsystem som ljuder vid vattenläcka, det går även att få larmet via sms till sin mobil vilket kan vara en bra lösning i vissa applikationer för husägaren. Tollco är baserade i Knivsta och all produktutveckling och tillverkning sker i Sverige. Huvudmarknaden är de nordiska länderna men i och med att produkterna köps in av VVS-grossister, bygghandel och vitavarutillverkare finns produkterna runt om i hela världen.

– Vi sköter hela kedjan vilket är ganska unikt i dag. I år räknar vi med att omsätta 60–65 miljoner och vi har 22 anställda, säger Clas Olsson.

Vad har Tollco på gång i framtiden?

– Vi jobbar kontinuerligt med produktutveckling, patent- och mönsterskydd. Ur vårt perspektiv är det väldigt positivt att vattenskador är något som är uppmärksammat och som allt fler ser allvaret av att förebygga, säger Clas Olsson.

Läs gärna mer på www.tollco.se

Share This Post :