Innovation

BOSTAD

ALLT FLER TAR HJÄLP AV PROFESSIONELLA INREDARE

Att inreda handlar inte bara om att skapa trivsamma lokaler. Med väl genomtänkt möblemang, färgsättning och belysning får man en miljö som skapar harmoni och trivsel och blir s.väl funktionell som estetiskt tilltalande.

Det vet Caroline Odd och Mia Adlemark. Tillsammans driver de Uni-FORM, ett företag som specialiserar sig på rumslig formgivning. Verksamheten startade 2012 i Västerås och Uni-FORM tar uppdrag från både privatpersoner och företag. Caroline och Mia berättar att allt fler företag inser vikten av att deras lokaler och interiör matchar företagets varumärke.

– När det gäller företag så brukar vi alltid göra grundlig research för att ta reda på så mycket som möjligt och se vilka ledord kunden vill ska genomsyra verksamheten. Det försöker vi sedan omsätta i det rumsliga, säger Caroline Odd, och fortsätter:

– Om ditt företag ligger i framkant vad gäller exempelvis teknisk utveckling och moderna produkter, skapar du mer förtroende om detta även avspeglas i de lokaler där verksamheten bedrivs.

Förmåga att vara lyhörda inför vad kunden vill ha, tänker och känner, skapar förtroende, menar Mia Adlemark.

– Vi jobbar för att göra det där lilla extra, skapa ett mervärde och överträffa kundens förväntningar i varje enskilt uppdrag, säger hon. På privatsidan får Uni-FORM både homestylinguppdrag i samband med bostadsförsäljningar och många andra inredningsuppdrag.

– Vi är duktiga på att skapa en röd tråd inredningen, ett enhetligt uttryck, som gör att rummen harmoniserar med varandra. Vi är också bra på att trolla fram ett nytt uttryck med befintliga möbler och detaljer. Många tror att man alltid måste köpa helt nytt, men det går att göra väldigt mycket med sådant man redan har. Man kan skapa underverk genom att möblera om, måla vissa möbler och/eller väggar och komplettera det befintliga med lite nytt.

Hur går det till?

– Vi lyssnar in vilken stil kunden gillar bäst, ser över planlösningar, ger möbleringsförslag, belysningslösningar och helhetskoncept till sista touchen om så önskas. Den sista touchen vill många ibland tro att, ”ja men det kan vi fixa själva”. Vad många missar är att det där sista, som till exempel vilka kuddar, viken tavla/väggprydnad som skall hänga var, de små prydnadssakernas placering, typ av krukväxt och så vidare har en otroligt stor inverkan på helheten. När vi förklarar för våra kunder vad vi menar, slutar det oftast med att de lämnar över helheten till oss, säger Mia Adlemark.

Märker ni av några särskilda trender?

– Även om trender är något som vi förhåller oss till, så försöker vi alltid hitta våra egna uttryck och infallsvinklar så att det vi skapar får en unik touch, en wow-känsla, som blir något mer än vad kunden trodde var möjligt, säger Caroline Odd.

Läs gärna mer mer på www.uni-form.nu

Share This Post :